Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Αίτια Και Θεραπείες Του Διαβήτη! Τι Είναι Ο Σακχαρώδης Διαβήτης

Αίτια και θεραπείες του διαβήτη! Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι διάφορες τροφές στον οργανισμό χρησιμοποιούνται με τη βοήθεια της ινσουλίνης, η οποία είναι απαραίτητη ώστε τα κύτταρα να παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας. Ο σακχαρώδης διαβήτης οφείλεται σε ανεπάρκεια έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας ή σε μειωμένη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης που παράγεται. Στη συγκεκριμένη πάθηση, το σάκχαρο που παίρνει ο οργανισμός από τις τροφές παραμένει στο αίμα και δεν μπαίνει στα κύτταρα. Για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στο αίμα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 900.000 διαβητικοί, εκ των οποίων οι μισοί είναι χωρίς αγωγή και μόνο οι 250.000 είναι σωστά ρυθμισμένοι.
Ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη;
Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι:
•    αυξημένη δίψα
•    πολυουρία
•    κούραση
•    έντονη πείνα που οδηγεί σε πολυφαγία
•    απώλεια βάρους
•    θάμπωμα στην όραση
Πόσοι τύποι διαβήτη υπάρχουν;
•    σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
•    σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2
•    ο διαβήτης κύησης
•    ο λανθάνων αυτοάνοσος διαβήτης των ενηλίκων
•    ο δευτεροπαθής διαβήτης, ως συνέπεια άλλων νοσημάτων και μετά από λήψη ορισμένων φαρμάκων
Η πλειοψηφία των διαβητικών ανήκουν σε έναν από τους δύο τύπους:
α) σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, στον οποίο το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη. Εμφανίζεται κατά κανόνα σε παιδιά και νέους ενήλικες. Όλοι οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, χρειάζονται ινσουλίνη για να διατηρήσουν το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα.
β) σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στον οποίο το πάγκρεας παράγει μεν ινσουλίνη, αλλά όχι όση χρειάζεται ο οργανισμός ή η ινσουλίνη δε λειτουργεί αποτελεσματικά. Εμφανίζεται συχνότερα σε ενήλικες ή σε υπέρβαρα άτομα. Η εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 έχει λάβει διεθνώς το χαρακτήρα επιδημίας. Αντιμετωπίζεται με υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση και αργότερα με την προσθήκη αντιδιαβητικών δισκίων στη θεραπευτική αγωγή. Σε κάποια χρονική στιγμή θα χρειαστεί και προσθήκη ινσουλίνης.
Επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη
Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τα μάτια, τα νεφρά, τα νεύρα και τα πόδια.
Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική, ώστε ο διαβητικός να ακολουθήσει ορισμένη θεραπεία, όχι μόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά και για την αποφυγή ή καθυστέρηση ανάπτυξης χρόνιων επιπλοκών.
Σακχαρώδης διαβήτης και ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Αναπαράγω αυτή την αναλυτική αναφορά στον Σακχαρώδη διαβήτη για δυο κύριος  λόγους:
I.    Για να διαπιστώσουμε όλοι μας ότι είναι μια ύπουλη ασθένεια που στην κυριολεξία καταστρέφει τον οργανισμό.
II.    Για να διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι η αποδεδειγμένη δράση του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ  (Ganoderma Lucidum, ή  Reishi Gano,  ή Ling Ζhi ) μπορεί επιεικώς να εγγυηθεί την απαιτούμενη  Βοήθεια για την απαραίτητη ρύθμιση του.
Πρέπει να γίνει κτήμα στον κάθε ένα, το πόσο πολύτιμο για την υγεία μας είναι αυτό το βότανο (γανόδερμα).
Τόσο τα δραστικά, θρεπτικά συστατικά του,  κλινικά σήμερα έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν πολύτιμη φροντίδα στην πρόληψη αλλά και αποθεραπεία πολλών νοσημάτων αφενός και αφετέρου στερούνται παρενεργειών γιατί είναι προσαρμογόνο*.
Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (Ganoderma Lucidum, ή  Reishi Gano,  ή Ling Ζhi )  ως δραστικά συστατικά έχει:
I.    * Είναι ένα από τα 300 βότανα που έχουν χαρακτηριστεί ως προσαρμογονα γιατί ουσιαστικά από αυτά ο οργανισμός λαμβάνει αυτό που χρειάζεται.
Αποτελείται κυρίως από τριτερπενοειδή (Γανοντερικό οξύ, Λουσιντεμικό οξύ, Μεθυλο-γανοντερικό οξύ), Πολυσακχαρίτες       (GLP-(L) 1, GLP-(L) 2), Νουκλεοτίδια, Στερόλες (Εργοστερόλη, Υπεροξείδιο εργοστερόλης κ.α.), Στεροειδή, Λιπαρά οξέα, Πρωτεΐνες / Πεπτίδια και Ιχνοστοιχεία. Μελέτες έδειξαν ότι οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες και ειδικά οι β-D-γλυκάνες είναι τα πιο δραστικά συστατικά.
Κλινικά σήμερα έχει αποδεδειχθεί ότι τα Γανοδερμικα οξέα που περιέχονται στα δραστικά συστατικά του λειτουργούν ενάντια της υπέρτασης, χοληστερίνης, και ρυθμίζουν την πήξη του αίματος.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυσακχαρίτες του G. Lucidum διαφοροποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, τόσο in vivo και in vitro. Οι άνοσο-ρυθμιστικές επιπτώσεις των πολυσακχαριτών του G. Lucidum συμπεριλαμβάνουν την προώθηση της λειτουργίας των αντιγόνο-παρουσιαστικών κυττάρων, του συστήματος μονοπύρηνων-φαγοκυττάρων, τη χημική και κυτταρική ανοσία. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιούνται για το άσθμα, δερματίτιδα, βρογχίτιδα, ρευματισμούς, επιπεφυκίτιδα κ.α.
Το G. Lucidum ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro). Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK)
Το εκχύλισμα Ganoderma Lucidum (GLE) μείωσε σημαντικά τη λανθάνουσα κατάσταση ύπνου, αύξησε το χρόνο ύπνου, τον non-REM χρόνο ύπνο σε αρουραίους που έλαβαν pentobarbital. Φαίνεται ότι το GLE ασκεί υπνωτική δράση όμοια-βενζοδιαζεπίνης, τουλάχιστον εν μέρει. Χρησιμοποιείται επίσης για ένα μεγάλο αριθμό των ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών νόσων, ανορεξίας και αδυναμίας μετά από μακρά ασθένεια.
Το Ganoderma Lucidum, σε επιθετικές μορφές καρκίνου, ενισχύει την επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και εμποδίζει την εξάπλωση. Εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας τη δράση της φαρμακευτικής θεραπείας, σε τοπικό επίπεδο. Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα. Ομαλοποιεί επίσης τις άλλες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις πιθανότητες των άλλων
Πηγή άρθρου: biop.dxnnet.com  απο: Γιώργο Ερυσιάνο Κυριακού
ΓΙΑ ΤΟ  ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αποτοξίνωση είναι η αποβολή των άχρηστων ουσιών
    που εισέρχονται στον οργανισμό μας
    μέσω της τροφής, του καπνίσματος κ.α.....
    το γανοδερμα κανει αποτοξινοση!!
    ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ