Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Νευροπροστατευτική επίδραση με Ganoderma lucidum σε εγκεφαλική κάκωση ισχαιμίας.

This is a warm weather species that requires a...
This is a warm weather species that requires a higher temperature to fruit. (Photo credit: Wikipedia)



Νευροπροστατευτική επίδραση της προεργασίας με Ganoderma lucidum σε εγκεφαλική κάκωση ισχαιμίας - επαναιμάτωσης σε ιππόκαμπο επίμυος.
Ganoderma lucidum είναι μια παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι έχει τόσο αντι-οξειδωτική και αντι-φλεγμονώδεις επιδράσεις, και αισθητά μειώνει τόσο την περιοχή εμφράγματος και νευρωνική απόπτωση του ισχαιμικου φλοιού. Η παρούσα μελέτη στοχεύει να διερευνήσει τις προστατευτικές επιδράσεις και τους μηχανισμούς της προεργασίας με Ganoderma lucidum (από ενδογαστρική χορήγηση) σε εγκεφαλική κάκωση ισχαιμίας - επαναιμάτωσης σε αρουραίους. Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι η προεργασία με Ganoderma lucidum για 3 και 7 ημέρες μείωσε την νευρωνική απώλεια στον ιππόκαμπο, μειώνει το περιεχόμενο της μηλονοδιαλδεϋδης στον ιππόκαμπο και τον ορό, μειωμένα τα επίπεδα του παράγοντα νέκρωσης όγκου-α και ιντερλευκίνη-8 στον ιππόκαμπο, και αυξημένη η δραστικότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης στον ιππόκαμπο και τον ορό. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η προεργασία με Ganoderma lucidum ήταν προστατευτική έναντι της εγκεφαλική κάκωση ισχαιμίας - επαναιμάτωσης μέσω της αντι-οξειδωτικής και αντι-φλεγμονώδεις δράσεις του.
πηγη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η εγκεφαλική ισχαιμική νόσος είναι μια από τις κύριες αιτίες της γεροντικής άνοιας και θανάτου παγκοσμίως (Brouns και De Deyn, 2009). Κατά τη διάρκεια της ισχαιμίας, μειωμένη γλυκόζη και οξυγόνο μεταφορά στον εγκέφαλο προκαλεί κυτταρικη βιοενεργητική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες, φλεγμονή, αίματος-εγκεφάλου δυσλειτουργίας φράγματος, και τελικά θάνατο νευρωνικών κυττάρων, ιδιαίτερα στον ιππόκαμπο (Atlas et al., 2013). Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μετα-ισχαιμικο οξειδωτικό στρες και φλεγμονή είναι σημαντικά γεγονότα στην παθοφυσιολογία της ισχαιμικής βλάβης (Chan, 1996? Lakhan et αϊ, 2009.). Η υπερβολική παραγωγή ελεύθερων ριζών και αντιδραστικών ειδών οξυγόνου στον ανθρώπινο εγκέφαλο οδηγεί σε λιπιδική υπεροξείδωση της κυτταρικής μεμβράνης, μετουσίωση πρωτεΐνης, βλάβη του DNA, και οξειδωτική βλάβη σε ιστούς (Ikeda και Long, 1990). Η παραγωγή των προφλεγμονωδών κυτοκινών, όπως παράγοντας νέκρωσης όγκων-α, ιντερλευκίνη-8 και ιντερλευκίνης-6, συμμετέχει στην αναδιαμόρφωση των ιστών μετά από τραυματισμό και συμβάλλει στην φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος.Το Ganoderma lucidum είναι ένας μύκητα λευκής οψης που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο στη θεραπεία ανθρώπινων ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα, ηπατικές διαταραχές, υπερχοληστερολαιμία, αρθρίτιδα, βρογχίτιδα, και ογκογόνων νόσων.Τα κύρια ενεργά συστατικά του ganoderma lucidum είναι πολυσακχαρίτες, εργοστερόλη, ακόρεστα λιπαρά οξέα, και τα τριτερπενοειδή.Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ganoderma lucidum-πολυσακχαρίτες είναι αντι-οξειδωτική, υπογλυκαιμική, αντι-φλεγμονώδη, και έχουν αντι-όγκου και ανοσορυθμιστικές δραστηριότητες .Από του στόματος χορήγηση Ganoderma lucidum έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τόσο την εγκεφαλική περιοχή εμφράγματος και νευρωνική απόπτωση στον ισχαιμικο φλοιό (Zhao et al., 2012). Πρόσφατες φαρμακολογικές μελέτες δείχνουν ότι το Ganoderma lucidum διεγείρει την παραγωγή των κυτοκινών και ασκεί ανοσοτροποποιητική δράση (Ma et al., 2008). Η χορήγηση Ganoderma lucidum να db - db στα ποντίκια αυξάνει επίσης τόσο στον ορό και το ήπαρ την  δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων, όπως η υπεροξειδική δισμουτάση, καταλάση, και υπεροξειδάση της γλουταθειόνης.Ως εκ τούτου, υποθέσαμε ότι Ganoderma lucidum προστατεύει νευρώνες του ιππόκαμπου έναντι εγκεφαλική βλάβη ισχαιμίας -επαναιμάτωσης, λόγω τόσο της αντιοξειδωτικής και αντι-φλεγμονώδεις δραστηριότητες. Για να δοκιμαστεί αυτή η υπόθεση, διερευνήσαμε την επίδραση της προεργασίας με Ganoderma lucidum σε εγκεφαλική κάκωση ισχαιμίας -επαναιμάτωσης.
πηγη

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Federal rules permit any auto on U.S. roads 25+ years
    old to be registered as a classic”.

    Feel free to surf to my weblog :: auto accident lawyers in new jersey;
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ