Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Τι Ειναι Το Γανοδερμα Μανιταρι.(Ganoderma Lucidum)Και πως Ακριβώς λειτουργεί το γανόδερμα;




GANODERMA LUCIDUM
Επί χιλιάδες χρόνια το Γανόδερμα θεωρείται από τους Κινέζους σαν ένα εξαιρετικό ιατρικό βότανο. Το αποκαλούμενο και "Νο 1 Γιατρικό" είναι πράγματι το καλύτερο γιατρικό: δεν έχει καμία παρενέργεια, ακόμη και μετά από πολυετή συστηματική χρήση. Βελτιώνει τη γενική σωματική κατάσταση, αυξάνει την ικανότητα αναγέννησης του σώματος, βοηθά στη διατήρηση του σώματος υγιούς και στη μακροζωία.
Το άγριο Γανόδερμα είναι πολύ σπάνιο και δύσκολο στη συλλογή. Ακόμα και αν κάποιος το βρει κατά τύχη, ποτέ δεν θα είναι δραστικό εξαιτίας της ωρίμανσής του. Γίνεται σκληρό όπως το δέρμα. Ίσως να είναι και τοξικό. Εφόσον συλλέγεται τυχαία, ο ποιοτικός έλεγχος είναι αδύνατος.
Το 1970, ένας τεχνικός του Ινστιτούτου Επιστημονικής Έρευνας Τροφίμων (Foodstuff Scientific Research Institute) του παναπιστημίου του Κιότο, ο κος Yukio Naοi, χρησιμοποίησε τη "Μέθοδο Καλλιέργειας Διαχωρισμού Σπορίων" για την επιτυχή καλλιέργεια του μανιταριού Γανόδερμα. Αυτή η μέθοδος εισήχθη και στην Κίνα το 1975. Εφόσον οι κλιματικές και οι εδαφικές συνθήκες εκεί είναι ιδανικές, αυτή η τεχνική έγινε ευρέως αποδεκτή.
Ανέκαθεν, το Γανόδερμα καλυπτόταν από ένα πέπλο μυστηρίου. Για πολλούς αιώνες, οι άνθρωποι γνώριζαν ότι "Το Γανόδερμα σε κρατάει νέο και σου χαρίζει χρόνια ζωής αν το παίρνεις συνέχεια", αλλά κανείς δεν είχε διερευνήσει επιστημονικά το γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό.
Υπό την εντατική έρευνα τόσο Κινέζων όσο και ξένων ειδικών τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία κολλεγίων, νοσοκομείων και φαρμακοβιομηχανιών, έχουν διεξαχθεί πολλές αναλύσεις και κλινικά πειράματα που αποκάλυψαν επιτέλους την εκτεταμένη αποτελεσματικότητά του. Είναι ένα φάρμακο με δράση αιμοκαθαρτική, αποτοξινωτική, διουρητική, αντιβηχική και αποχρεμπτική, καρδιοτονωτική, ηρεμιστική, προστασίας του ήπατος, ρύθμισης της εντερικής λειτουργίας, ρύθμισης της πίεσης του αίματος, τόνωσης για το κρυολόγημα, και κατά των όγκων.

Το γανόδερμα ανήκει στην κατηγορία των προσαρμογόνων βοτάνων, δηλαδή των βοτάνων που προσαρμόζουν τη δράση τους σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά και τον ενισχύουν, δίνοντάς του αυτό που έχει ανάγκη τη στιγμή εκείνη. Με πάνω από 400 θεραπευτικά ενεργά συστατικά, χωρίς τοξικότητα και ανεπιθύμητες παρενέργειες, το γανόδερμα ενδείκνυται για πρόληψη, αντιγήρανση, αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο αλλά και ενίσχυση του οργανισμού. Το γανόδερμα της DXN παρασκευάζεται από 6 ποικιλίες γανοδέρματος, τις πιο ιαματικές.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το γανόδερμα;

Το γανόδερμα λειτουργεί σταδιακά, σε διάφορες φάσεις:

Αρχικά εντοπίζει τις τοξίνες και τις όποιες δυσλειτουργίες. Αυτή η φάση συνήθως λειτουργεί για 6 εβδομάδες.
Στη συνέχεια καθαρίζει τις τοξίνες.  Η αποτοξίνωση διαρκεί 3 με 8 εβδομάδες.
Ρυθμίζει τις λειτουργίες του οργανισμού  ώστε να λειτουργεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Η διαδικασία αυτής της ρύθμισης χρονικά μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι 12 μήνες.
Επιδιορθώνει, ανοδομεί και ενεργοποιεί τις λειτουργίες του οργανισμού, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Η διαδικασία της αναδόμησης μπορεί να διαρκέσει από 6 μέχρι 24 μήνες.
Ανανεώνει  οξυγονώνοντας τα κύτταρα.  Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί την γήρανση και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα.  Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 3 χρόνια.


Περισσότερες πληροφορίες και έρευνες μπορείτε να βρείτε στον έγκριτο επιστημονικό ιστότοπο: www.pubmed.gov

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια