Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Καταστολή του πολλαπλασιασμού και του οξειδωτικού στρες από εκχυλίσματα Ganoderma lucidum στην κυτταρική σειρά καρκίνου ωοθηκών OVCAR-3.


Lingzhi(ganoderma) είναι ενα  ιατρικο μανιτάρι επίσης γνωστό ως το Ganoderma lucidum, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια και επιπλέον, λόγω της  οφέλης του για την υγεία και της εμφανής απουσίας παρενεργειών.Επίσης καταναλώνονετε ευρέως ως ένα διαιτητικό συμπλήρωμα από ασθενείς με καρκίνο και άτομα που έχουν διαγνωσθεί με διάφορες χρόνιες ασθένειες. Τα αναφερόμενα οφέλη του Ganoderma lucidum μπορουν να αποδοθουν σε μεγάλο βαθμό στα βιολογικά ενεργα συστατικα πολυσακχαρίτες και τριτερπένια, τα οποια ειναι γνωστα ως γανοδερικά οξέα που έχουν δομική ομοιότητα με τις στεροειδείς ορμόνες του. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι το Ganoderma lucidum ενισχύει το ανοσοποιητικό, λειτουργει και  αναστέλλει την ανάπτυξη διαφόρων καρκινικών κυττάρων, τόσο in vitro όσο και in vivo. Ωστόσο, ο μηχανισμός με τον οποίο το Ganoderma lucidum ασκεί την χημειοπροληπτική δραστηριότητα του παραμένει άγνωστη. Σε αυτή τη μελέτη, διερευνήσαμε αν Ganoderma lucidum προκαλεί αντι-καρκινικές επιδράσεις  καταστέλλοντας την ανάπτυξη των κυττάρων και την πρόκληση αντιοξειδωτικής δράσης αποτοξίνωση σε ανθρώπινη ωοθήκη OVCAR-3 κύτταρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Ganoderma lucidum αναστέλλει την ανάπτυξη των κυττάρων και διακοπή της προόδου του κυτταρικού κύκλου μέσω προς τα κάτω ρύθμιση της κυκλίνης D1. Χημειοπροληπτικές δραστηριότητες που προκαλούνται από Ganoderma lucidum αποδείχθηκε από την επαγωγή των αντιοξειδωτικών SOD και η καταλάση, καθώς το ένζυμο φάσης ΙΙ αποτοξίνωσης ΝΑϋ (Ρ) Η: κινόνη οξειδορεδουκτάσης 1 (NQO 1), και δ-τρανσφεράση γλουταθειόνης Ρ1 (GSTP1) μέσω του Nrf2 μεσολαβούμενη σηματοδότηση μονοπάτι γνωστό για την παροχή χημειοπροστασίας κατά την καρκινογένεση. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το Ganoderma lucidum έχει χημειοπροληπτικό δυναμικό που συμβάλλουν στην συνέπειες γενικής υγείας και  περαιτέρω υποδηλώνουν ότι το Ganoderma lucidum μπορεί να έχει κλινικές εφαρμογές ως συμπλήρωμα συμπληρωματικό παράγοντα στη χημειοθεραπεία.
Πηγη

Εάν ένα άτομο καταναλώνει τακτικά προϊόντα Ganoderma, ως καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής, η αποτοξίνωση πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση και μπορεί να απολαμβάνει μια ζωη γεματη υγεία. Γαλανόπουλος Αθανάσιος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ DXN Team Manager DXN-SR Tel:6987531171 ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΑΙΤ. www.ganodermaclub.dxnnet.com

0 σχόλια:

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ