Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Τι δίνει στο Γανόδερμα τόση Ιατρική αξία; Το ότι περιέχει Οργανικό Γερμάνιο (GE – 132) σε μεγάλη συγκέντρωση.



ganoderma Space-filling model of the tetraethylgermanium...
Space-filling model of the tetraethylgermanium molecule, an organic germanium compound. Colour code (click to show) : Black: Carbon, C : White: Hydrogen, H : Blue-grey: Germanium, Ge (Photo credit: Wikipedia)


Πόσο σημαντικό είναι το Οργανικό Γερμάνιο στο Γανόδερμα;
Αυτό το σπάνιο μεταλλικό στοιχείο χαρίζει στο Γανόδερμα μερικές από τις σημαντικότερες θεραπευτικές του ιδιότητες.Τι είναι το Γερμάνιο;Ο Γερμανός χημικός Winkler ανακάλυψε αυτό το μέταλλο το 1886 και το ονόμασε Γερμάνιο προς τιμήν της πατρίδας του. Την ύπαρξη και τις βασικές ιδιότητες του Γερμανίου, που είχε ονομάσει eka-silicon, είχε προβλέψει νωρίτερα ο Ρώσος χημικός Mendeleev ο οποίος κατάρτισε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Το Γερμάνιο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε τροφές, σε αποθέσεις άνθρακα και στον φλοιό της Γης.Στην καθαρή μεταλλική του μορφή, η βιομηχανία των ηλεκτρονικών το χρησιμοποιεί επειδή είναι ημιαγωγός. Βιολογικά, προκαλεί ηλεκτρικούς παλμούς σε κυτταρικό επίπεδο και καταλύει το Οξυγόνο.
Τι είναι το Οργανικό Γερμάνιο;Το οργανικό Γερμάνιο είναι μία οργανική ένωση (δηλαδή έχει σαν βάση τον άνθρακα) που περιέχει το Γερμάνιο. Ο μοριακός τύπος του Οργανικού Γερμανίου (Ge - 132) είναι : (GeCH2CH2COOH)2O3. Όταν απομονωθεί είναι σε στερεή μορφή και συνήθως μπορεί να βρεθεί σαν λευκή σκόνη.
Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το Οργανικό Γερμάνιο μπορεί:
Να ισχυροποιήσει το Ανοσοποιητικό σύστημα
Να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος
Να προσδώσει πολλή ενέργεια στο σώμα
Να αποβάλλει τις τοξίνες, ειδικά τα βαρέα μέταλλα όπως τον Υδράργυρο και το Μόλυβδο.
Μαζί με τους Πολυσακχαρίτες, το Οργανικό Γερμάνιο είναι το βασικό στοιχείο με το οποίο το Γανόδερμα έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα. Αυξάνει την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο μέχρι και 150% έως 200% περισσότερο. Η Αυξημένη παροχή οξυγόνου τρέφει τα κύτταρα του σώματος και ελέγχει τα καρκινικά κύτταρα.Η Betty Kamen, Ph.D., γράφει στο βιβλίο της "Germanium - A New Approach to Immunity" (Γερμάνιο-μια νέα προσέγγιση στην Ανοσοποίηση)
Το Οργανικό Γερμάνιο ως Προσαρμογόνο
"... Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται απευθείας σε έναν χημειοθεραπευτικό παράγοντα σε δοκιμαστικό σωλήνα, τα κύτταρα καταστρέφονται. Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται σε Οργανικό Γερμάνιο σε δοκιμαστικό σωλήνα, τα κύτταρα δεν επιδεικνύουν καμία αλλαγή - το Γερμάνιο μοιάζει σχετικά αναποτελεσματικό. Παρόλα αυτά, διεγείρει τις άμυνες κατά του καρκίνου. Αν και δεν θεραπεύει, φαίνεται ότι ενισχύει την μεταβολική ικανότητα του οργανισμού σας για να θεραπευτεί. Στην περίπτωση του καρκίνου, δεν σκοτώνει τα κύτταρα. Όμως, διεγείρει τις άμυνες του ανοσοποιητικού σας ώστε να παράγουν εκείνες τις ουσίες οι οποίες με τη σειρά τους θα επιτεθούν και θα καταστρέψουν τον εχθρό.
Ανάμεσα στις λειτουργίες του είναι η ικανότητά του να πυροδοτεί την παραγωγή και την αποτελεσματικότητα της δράσης των κυττάρων-φονέων (Νaural Killer cells).Oι ουσίες που υποβοηθούν την ομαλοποίηση των σωματικών λειτουργιών με έμμεσο τρόπο είναι γνωστές ως προσαρμογόνα (adaptogens). Ένα προσαρμογόνο χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τοξικότητας και συγκεκριμένης επίδρασης, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε στρες (σωματικό,συναισθηματικό ή χημικό).Το συγκεκριμένο προσαρμογόνο έχει αναφερθεί ότι εξομαλύνει τις τιμές
οξύτητας/αλκαλικότητας του οργανισμού, τις καμπύλες γλυκόζης, τα επίπεδα χοληστερόλης και τις τιμές της πίεσης του αίματος
Πού μπορεί να βρεθεί το Γερμάνιο; έχετε ακούσει ποτέ ότι το σκόρδο είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία; Άλλες τροφές ή συμπληρώματα που μας βοηθούν είναι η αλόη, το τζιν-σενγκ το νεροκάρδαμο κ.α. Γνωρίζετε όμως τι κοινό έχουν αυτά τα αρχαία γιατρικά της φύσης; Ναι, όλα περιέχουν Γερμάνιο! Απλά διαφέρουν μεταξύ τους στην περιεκτικότητα σε Γερμάνιο.
Το Γανόδερμα είναι το πλουσιότερο φυτό σε Οργανικό Γερμάνιο.
Για να επωφεληθείτε από το φυσικό Οργανικό Γερμάνιο, πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα από Γανόδερμα υψηλής ποιότητας.
Η DXN είναι η πρώτη παραγωγός στον κόσμο, με πιστοποιήσεις ποιότητας(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ISO και διαθέτει τη μόνη φάρμα στη Μαλαισία με προδιαγραφές bio plantation.
Πηγές για γανόδερμα από το web


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια